Hv:Karaj,tojás,liszt,só,pici margarin,reszelt sajt,főzőtejszín.
A karajt vékonyan felszeletelem,és kikloffolom majd kicsit megsózom.
Egy tányérba lisztet teszek,egy másikban pedig felverem a tojásokat.Lereszelem a sajtot.
A jénai tálat vékonyan kikenem margarinnal,és vékonyan meghintem reszelt sajttal.
Ezután a hús szeleteket egyesével megforgatom lisztben,és felvert tojásban,majd a jénaiba teszem,egymás mellé a szeleteket.
Ha tele az alja egy sorral,akkor megszórom vékonyan reszelt sajttal,erre ismét egy sor hús kerül,amit lisztbe majd felvert tojásba forgattam.Erre ismét sajt kerül.
Addig folytatom a rétegezést amíg tart a hús.A teteje sajt legyen.Ha kész leöntöm kb 3dl főzőtejszínnel,és alufóliával lefedve beteszem a sütőbe sülni.
Én tartalék lángon sütöm kb 1órát,akkor biztosan megpuhul a hús.Majd leveszem a fóliát és enyhén megpiritom a sajtot.Elég ha csak halvány színt kap,mert különben keserű lessz a sajt.
A húst csak óvatosan kell sózni,mert sós a sajt,és a tejszín is.
Jóétvágyat mindenkinek.
Köretnek jó mellé a krumpli püré vagy a sült krumpli is.