egyszerű receptek

Ezt azért hozom létre hogy másokkal is megosszam a könnyű és finom recepteket,ötleteket.

Könnyű és isteni

Cappucinós Muffin

Hv:20dkg liszt,12dkg cukor,1tojás,1/2cs.sütőpor,1doboz tejföl,vagy joghurt,5dkg margarin,1dl melegvíz,3-4e.k. cappucíno por.

Elkészítés:

A cappucíno port oldjuk fel az egy dl vízben.

A margarint felolvasztom mikróban,és beleteszem a cukrot,tojást,és a többi hozzávalót,alaposan elkeverem.Hozzáöntöm a cappucínot,és egynemű masszává keverem.

Bélelt,vagy kikent formába kanalazom,és előmelegített sütőben,közepes tűznél 25-30 perc alatt megsütöm.

Egyszerű,hamar kész van,és nagyon finom.

Próbáljátok ki ti is.

Elkenődve.

Kicsit el vagyok kenődve,mert szeretem a havat,de már nagyon unom.

Nem esik jól kimozdulni sem,mert hideg van.

De ez azért jó is,mert így legalább sütögetek kedvemre.

Teszek fel egy két receptet,hátha kedvet kaptok ti is.

Legyen szép estétek.Remélem tetszik nektek az oldalam.

Rakott Bolognai

Hv:1.cs.spagetti tészta,1.db.konzerv gomba,1.cs.bolognai por,1db.sűritett paradicsom(kisdobozos),50dkg darálthús,1-2dl víz,2gerezd fokhagyma,só,bors,oregánó,reszelt sajt.

A tésztát kifőzöm.

A darálthúst kevés olajon megpárolom.Ha kezd fehéredni hozzáadom a gombát,fokhagymát,fűszereket,és a paradicsom pürét.

Együtt disztelem ezeket egy jó 10-15percig.

Azután ráöntöm a port,meg a vizet,és így rotyogtatom kb 5 percig.

Ha kész szórok bele egy kicsi reszelt sajtot.

Összekeverem a kifőtt tésztával a húst,és egy olajozott tepsibe teszem az egészet.

Tetejét megszórom reszelt sajttal,és mehet a sütőbe amíg a sajt jól megolvad.

Jó étvágyat nektek.

Aki akar tehet a sajt alá egy doboz tejfölt,mert úgy is nagyon finom.

november 29

Megint itt vagyok.

Ma teszek fel megint recepteket,hátha valakit érdekel.

Ma zöldborsó levest főztem,meg rakott bolognait.Annak a receptjét osztom meg ma veletek.

Desszertnek pedig körtés túrótorta van,ami éppen most sül.

Legyen szép napotok.

2011.10.01.

Ma megint felnéztem erre az oldalra,igaz már régen nem jártam itt.De ezentúl meg próbálok sűrűbben ide látogatni,és tenni föl új recepteket.Ámbár azt sem tudom hogy ezeket elolvasta e valaki????Legyen szép napotok.

Töltött krumpli,egyszerűen.

Hv:6-8db krumpli,1db nagytejföl,1db sertés darálthús konzerv,sajt,só,bors,olaj.

A krumplikat megpucolom,és egészben,enyhén sós vízbe felteszem főni.

Amíg fől,megcsinálom a tölteléket.A húskonzervet alaposan szétkavarom,borsot,és sót teszek rá.

Ha a krumpli megfőtt/én nem főzöm meg teljesen/ kettévágom,és óvatosan kikaparom a közepét.Ízlés szerinti vastagságúra lehet hagyni.

Majd a krumpli kivájt részét hozzá keverem a darált húshoz.Adok hozzá egy kicsi tejfölt,és egy kicsi sajtot.

Ezzel a töltelékkel töltöm meg a krumplikat,nem túl púposan.Ezután olajozott tepsibe helyezem őket,és a tetejükre tejfölt meg sajtot teszek.

Előmelegített sütőben megsütöm,amíg szép színt kap.

Jóétvágyat hozzá.

Hústorta.

Hv:Karaj,tojás,liszt,só,pici margarin,reszelt sajt,főzőtejszín.

A karajt vékonyan felszeletelem,és kikloffolom majd kicsit megsózom.

Egy tányérba lisztet teszek,egy másikban pedig felverem a tojásokat.Lereszelem a sajtot.

A jénai tálat vékonyan kikenem margarinnal,és vékonyan meghintem reszelt sajttal.

Ezután a hús szeleteket egyesével megforgatom lisztben,és felvert tojásban,majd a jénaiba teszem,egymás mellé a szeleteket.

Ha tele az alja egy sorral,akkor megszórom vékonyan reszelt sajttal,erre ismét egy sor hús kerül,amit lisztbe majd felvert tojásba forgattam.Erre ismét sajt kerül.

Addig folytatom a rétegezést amíg tart a hús.A teteje sajt legyen.Ha kész leöntöm kb 3dl főzőtejszínnel,és alufóliával lefedve beteszem a sütőbe sülni.

Én tartalék lángon sütöm kb 1órát,akkor biztosan megpuhul a hús.Majd leveszem a fóliát és enyhén megpiritom a sajtot.Elég ha csak halvány színt kap,mert különben keserű lessz a sajt.

A húst csak óvatosan kell sózni,mert sós a sajt,és a tejszín is.

Jóétvágyat mindenkinek.

Köretnek jó mellé a krumpli püré vagy a sült krumpli is.

Vacsora

Ma 2011.01.14-e van.

Ma vacsora vendégeim lesznek.

Nem tudtam eldönteni hogy mivel várjam őket,mivel elég zsúfolt volt a napom.De megoldottam.Ma hústorta lessz a menü,meg krumpli püré.

Annak nem írom le a receptjét,mert gondolom krumpli pürét mindenki tud csinálni.Lehet hogy hústortát is,de annak leírom a receptjét.

Ha végeztem lépek,mert beteszem a sütőbe a kaját,utána jógázok,és letusolok mielőtt megérkeznek a vendégek.

Jó olvasást mindenkinek.

Amúgy nem vagyok egy szakács zseni,nyilván vannak nálam jobbak,de azért én ide írogatom a recepteket,hátha valaki kipróbálja őket.

Na pá nektek.Kellemes délutánt,és estét nektek.

Chilis-bab

Hv:4 nagy fej hagyma,só,bors,kevés olaj,örölt kömény,babérlevél,1kg darálthús,2db vörösbab konzerv.örölt paprika,1.cs.Knorr chili con carne alap.

 

A hagymákat apróra vágjuk,és kevés zsíron vagy olajon üvegesre pároljuk.

Sózzuk,borsozzuk,örölt köményt,babérlevelet szórunk rá.Beletesszük a darálthúst,és együtt dinszteljük tovább.

Ha kifehéredett a hús,belekeverjük a chiliport,egy kevés őrölt paprikát,és 2 dl vízzel felöntjük.Lefedve lassú tűzön főzzük,kb 35-40percig.Ezután hozzátesszük a babkonzerveket a leve nélkül,és kb 15-20 percig együtt főzzük.

Ezzel kész is.

Én fele-fele arányban teszek bele pulyka és disznó darálthúst,akkor nem olyan zsíros.

Ki mennyire szereti a szerint erősíti.Én teszek bele bőven borsot,de a chili por is csípős.

A párom nagyon szereti.Van aki tésztával eszi,mi nem.Csak úgy magában kenyérrel.

Erre lehet mondani hogy igazi Piedóne bab.

Régi filmeken látni hogy a Piedóne babban, hús és bab meg hagyma van benne,más nincs.

Jóétvágyat mindenkinek.

Megint itt.

Na heló mindenkinek.

Már régen nem jártam erre,sajnos nem engedte a munkám.

De most újra itt vagyok,és írok nektek pár jó receptet.Olyat ami könnyen elkészíthető.

Remélem lesznek olyanok akik megnézik ezt az oldalt.

Kellemes napot nektek,és jó keresgélést.